Sjokoladeformkake

Myk sjokolade

En formkake som er så lett som luft

Hvem kan si nei til en kremet sjokoladeformkake?

Ingredienser til sjokoladeformkake

(Nok til en 16 cm sjokoladekake)

Formkake

3 store egg, 80 g sukker, 30 g potetstivelse, 40 g mel, 2 ss kakaopulver, 1,5 ts bakepulver

Fyll av mørk sjokolade

200 ml kremfløte, 90 g sukker, 260 g hakket mørk sjokolade, 30 g smør

Fremgangsmåte

En baker heller kakerøre i en kakeform

1) Tilbered blandingen

Visp tre egg med sukker i en bolle, til sukkeret har løst seg opp. Hell blandingen i en blender og visp til den har blitt tre ganger så stor. Vår Kjøkkenassistent gjør vispingen enkel. Sikt potetstivelsen sammen med mel, kakao og bakepulver. Deretter folder du de tørre ingrediensene i den piskede eggedosisen. Hell røren ned i en 16 cm stor kakeform.

 Hell vann i damprommet og vri på PlusSteam-knappen på Electrolux Multifunction-ovnen med PlusSteam

2) Damp til myk fuktighet

Hell 100 ml vann i dampovnsrommet. Still knappen til PlusSteam-symbolet, og varm opp ovnen til 180 °C. Trykk inn PlusSteam-knappen og vent i fem minutter. Sett kaken i ovnen og stek i 25 minutter, eller til formkaken er fast. Sett kaken på en rist, slik at den er helt avkjølt før du dekorerer den.

Sjokoladeglasur i en bolle

3) Lag silkeaktig fyll

Kok opp kremfløten og sukkeret i en kasserolle. Hell den varme fløteblandingen over smøret og den hakkede, mørke sjokoladen. La alt hvile i to minutter, før du visper blandingen silkemyk.

Den ferdige sjokoladeformkaken, dekket med silkeaktig glasur

4) Sett sammen verket ditt

Skjær sukkerbrødet i to like, runde deler. Fordel halvparten av fyllet på den ene halvdelen av kaken. Plasser den andre halvdelen over, og fordel resten av fyllet på toppen, helt ut til kantene. Sett kaken i kjøleskapet i ca 20 minutter, eller til fyllet har stivnet. Unn deg selv et stykke og ikke glem å dele med andre!