Sesongens grønnsakssuppe med knasende frøflak

En kremete suppe med knas 

Nyt en kremaktig suppe med sesongens grønnsaker sammen med hjemmelagde frøflak. En perfekt forrett eller hovedrett. Denne suppen er laget med pastinakk, men du kan erstatte det med andre grønnsaker avhengig av hvilken sesong det er. F.eks. artisjokker.

Ingredienser

Suppen:

Grønnsaksbuljong - 1 L
Pastinakker - 1,5 kg
Ghee smør - 100 g
Soyamelk - 300 ml

Frøflakene:

Mel - 50 g
Vann - 100 ml
Eddik - 30 ml
Brunt sukker, salt
Gresskar-, lin- og solsikkefrø

Step 1

Skru på din Electroluxovn i varmluftsmodus og forvarm på 180ºC. Bland alle ingrediensene for flakene i din Electrolux Assistant kjøkkenmaskin. Du skal få en flytende deig som kan minne om pannekakerøre. Hell over en del av deigen på en langpanne dekket med bakepapir og spre deigen utover flaten så tynt som mulig. Strø over med frø. Plasser i ovnen i 10 minutter.

Step 2

Skrell pastinakkene og skjær de i små biter. Hell halvparten av oljen i en panne og varm det på din Electrolux induksjonsplaten på oppvarmingsnivået 12-13. Kok pastinakkene noen få minutter til de har en gylden farge.

Steg 3

Legg pastinakkene i en gryte, dekk med buljong og la det koke i 10 minutter til det er klart.

Steg 4

Plasser de kokte pastinakkene i din Electrolux MasterPiece blender og tilsett buljong og soyamelk. Kjør den til det er flytende. Tilsett mer buljong hvis nødvendig.

Steg 5

Tilsett indisk Ghee-smør og bland godt sammen. Hell suppen i bollen og server med chips.