Blåbær, rødbeter og blåmuggost-salat

Enkelt og imponerende

Noen ganger er de enkleste oppskriftene de beste. I kombinasjon er sødmen fra rødbeter og den rike, komplekse smaken av en godt modnet blåmuggost mer enn velsmakende. Blåbær tilfører et snev av syrlighet i denne enkle oppskriften som garantert imponerer.

Ingredienser (4 porsjoner)

Salat

250 g ferske blåbær 4-6 store rødbeter, forskjellige farger
100 g rødkål
200 g salat - babybladblanding
100 g rosenkål
0,8 dl hakket persille
200 g blåmuggost (som Bleu d'Auvergne)

Dressing

5 ss kaldpresset olivenolje
3 ss eplesidereddik
1 1/2 ts honning, smak til med en klype salt og sort pepper

Fremgangsmåte

Skrell rødbeter og skjær de opp meget tynt, fortrinnsvis med en Mandolin-høvel. Legg dem i kaldt vann en stund for å få en sprø konsistens. Skjær opp rødkål tynt på mandolinen og plasser i kaldt vann.

Bland ingrediensene til dressingen i en separat dressingbolle og sett til side.

La de skivede rødbetene og rødkålen renne av i et dørslag. Når tørket, plasser alt sammen med babyblad-blandingen på en stor salattallerken.

Tilsett rosenkål, blåbær, persille og dryss over osten. Drypp over dressingen og server.