Europa

Torta de huevos

à la Tanja

Dette er vinneren av den fjerdje episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake under tema Europa.

Ingredienser

Bunn
2 håndfuller med valnøtter, 8 egg, 3 sitroner (kun revet skall), 3 dl Yogurt Naturell, 6 dl sukker, 9 dl hvetemel, 3 dl raps olje, 1 ½ dl cointreau (alkohol), 1 ½ dl anis (alkohol), 2 ss bakepulver6 eggeplommer

Appelsin curd
½ dl ferskpresset appelsinjuice, 1 dl ferskpresset sitronjuice (ca 3 sitroner), 1 appelsin (kun revet skall), 1,7 dl sukker, 75 g kaldt smør (ikke smeltet)

Sitron curd
1 ½ dl sitronsaft (ca 3 sitroner), 1 ½ dl sukker, 3 egg, 100 gr smør, 2 ts revet sitronskall

Slik gjør du

Bunn
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Knus valnøtter i kjøkkenmaskin med kniver eller foodprossesor og tilsett sitronskall og kjør litt til. 
3. Bland så inn resten av ingrediensene i en bolle og rør godt.
4. Fordel røren i 26 cm form (ca. 2 fingrer mål, 2 cm) før steking.
5. Stekes i 45-60 min. 

Appelsin curd
1. Viktig å ikke åpne døren før det har gått minst 45 minutter, da vil kaken falle sammen.
2. Ha eggeplommer, appelsinjuice, sitronjuice, revet appelsinskall og sukker i en gryte. 
3. Kok dette opp under omrøring i ca. 8 min. 
4. Avkjøl til 40-50 grader og tilsett smør. 
5. Avkjøl helt.

Sitron curd
1. Pisk eggene og sil dem i en gryte. 
2. Ha sitronsaft, sukker og sitronskall oppi gryten og kok opp på middels varme. 
3. Rør jevnt og godt til det tykner. 
4. Ta den av varmen og del smøret i biter og rør til det er smeltet. Avkjøles.
5. Pisk krem med litt melis (etter smak)

Montering

1. Del kaken to ganger og legg lik del med appelsin curd og sitron curd sammen med krem i hvert lag.
2. Pynt med kremroser tilsatt litt melis. Hakk pecannøtter og ha på siden av kaken.