Sjokoladekake

Fredriks sjokolade- og kokoskremkake

Dette er vinneren av den sjuende episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake en sjokoladekake.

Ingredienser

Nøttebunn
60 g eggehvite, 60 g sukker, 50 g hasselnøtter, 30 g kokosmasse, 50 g melis

Kokoskrem
2 bokser kokosmelk fra Santa Maria (ikke light variant) som har stått i kjøleskap over natten, 20 g melis, 200 g mascarpone, 1 ss sitron

Sjokoladebavaroise
4 plater gelantin, 450 g sjokolade 61%, 300 g H-melk, 80 g eggeplommer, 70 g sukker, 300 g kremfløte

Sjokoladeglacage
300 g sjokolade 61%, 175 g + 125 g kremfløte, 75 g sukker, 40 g glukose

Pynt
Kokosmasse, 1 kurv jordbær

Slik gjør du

Nøttebunn
1. Ha nøtter, kokos og melis i en food-prosessor og mal til det er fint.
2. Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret til det danner stive topper. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til marengsen er blank og tykk. 
3. Vend inn de malte nøttene, og fordel blandingen utover et brett med bakepapir. Det skal være ca. 2 cm tykk
4. Stek på 170 grader i 25 minutter. Bunnen skal være sprø og crunsjy utenpå, og myk og seig inni. 

Kokoskrem
1. Åpne boksene, og ta ut kokoskremen, ikke ta med noe av kokosvannet.
2. Ha i melis og pisk med en håndmikser til blandingen er glatt. Sett i kjøleskapet mens du lager resten. 

Sjokoladebavaroise
1. Legg gelantinplater i kaldt vann i 5 minutter.
2. Kok opp melk og sukker.
3. Ha eggeplommene i en skål. Hell den oppkokte melken over eggeplommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp til 82 grader.
4. Ha blandingen over i en skål, skvis ut vannet av gelantinplatene, og la de smelte i den varme sausen.
5. Hakk opp sjokolade og hell den varme sausen over sjokoladen. La det smelte i ca 2 minutter.
6. Kjør blandingen med en stavmikser til den er glatt.
7. Sett i kjøleskapet til den har avkjølt seg til 20-25 grader.
8. Lettpisk fløten, og vend forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen. La det avkjøle seg i kjøleskap. 

Sjokoladeglacage
1. Smelt sjokoladen i vannbad.
2. Kok opp sukker, glukose og 175 gram fløte.
3. Når sjokoladen er smeltet heller du den oppkokte fløteblandingen i den smeltede sjokoladen, mens du rører forsiktig med en slikkepott.
4. Når alt er god blandet heller du forsiktig i 125 gram kald fløte mens du rører med en slikkepott. La blandingen avkjøle seg til 40 grader. 

Montering

Første montering
1. Ha en 18 cm springform (rund), og skjær til bunnen slik at nøttebunnen passer i formen. 
2. Ha sjokoladebavaroisen i en sprøytepose, sprøyt slik at hele kanten er dekket med sjokoladebavaroise. 
3. Ha kokoskremen over nøttebunnen, og ha sjokoladebavaroisen over kokoskremen igjen. Ha hele kaken i fryseren til den har stivnet helt. 
4. Mens kaken er i fryseren lager du glacagen.

Avsluttende montering
1. Ta kaken ut av fryseren og formen. Bruk gjerne en skibrenner til å varme opp formen for å lettere ta den bort.
2. Plasser kaken på en rist som ligger over en stor bolle.
3. Hell sjokoladeglacagen over kaken, bruk en pallett til å få et tynt fint lag over hele kaken.
4. Ha kokos i kanten av kaken.