Sommerpai

Fredriks butterdeigspai

med sjokolade og bringebær / mascarponekrempai med jordbær

Dette er vinneren av den sjette episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake en sommerpai.

Ingredienser

Deig til begge paiene
250 g hvetemel, 110 g kaldt vann, 125+75 g kaldt saltet meierismør, 5 g salt

1. Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile noen minutter i kjøleskapet.
2. Bank smøret mykt mellom bakepapir.
3. Kjevle ut deigen, og pakk inn smøret i deigen. Brett deien slik som en butterdeig skal brettes.
4. Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær, prikk forsiktig med gaffel.
5. Stek på 180 grader i 30 minutter.

Butterdeigspai med sjokolade og bringebær

Sjokoladefyll
200 g H-melk, 50 g H-melk, 100 g + 100 g kremfløte, 50 g sukker, 20 g maizenna, 2 eggeplommer, 3 gelantinplater, 300 g sjokolade 64%

Pynt
300 gram bringebær

1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
2. Kok opp sukker, 200 gram melk, og 100 gram fløte. Ha 50 gram melk sammen med maizenna og rør dette godt sammen.
3. Pisk eggeplommer og tilsette melk/maizenna-blandingen.
4. Hell den kokende melken forsiktig over eggeplommene. Ha blandingen tilbake i kjelen.
5. Tilsett sjokoladen, og kok opp til den har tjuknet og sjokoladen har smeltet.
6. Skvis ut vannet av gelantinplatene, og la de smelte i den varme kremen.
7. Kjør blandingen med stavmikser til den er glatt.
8. Når den er 25 grader pisker du fløte lett, og blander med sjokoladekremen.
9. Avkjøl i kjøleskap.

Ha kremen i det avkjølte tertebunnen. Pynt med masse bringebær oppå.

Butterdeigspai med mascarpone og jordbær

Mascarponekrem
200 g mascarpone, 200 g kremfløte, 50 g melis, 2 ss sitronsaft

Rør alle ingrediensene godt sammen.

500 g jordbær

Sitrongele
1,5 gelantinplate, 25 g glukose, 50 g vann, 20 g sukker, saften av ½ sitron

1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
2. Ha mascarponekrem i den avkjølte tertebunnen.
3. Ha deretter på jordbær, og pensle på sitrongeléen.