Flate brød

Éricas fest foccacia

& søtpotetlefser

Dette er vinneren av den tredje episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake under tema flate brød.

Fest focaccia

Deig
7 g tørrgjær, 1 strøsukker, 500 g hvetemel, 2 ts Maldon salt, ½ dl olivenolje, 8 soltørkede tomater, ekstra olivenolje, til å elte

Fyll
2 squash, i skiver, soltørket tomat, Grana Padano ost, tørket timian, 3 dl olivenolje, Maldon salt Bland varmt vann, tørrgjær og sukker sammen og la de hvile ca. 5 minutter. 

Bland mel, salt og olive olje i en bolle. Deretter tilsett vannet og rør til du har en klissete deig. 

Slik gjør du
1. Elt deien med olivenolje i 10 minutter. 
2. Ha deigen i en bolle og la den hvile inne oven i 30-50 grader i 50 minutter.
3. Hell deigen over i en langpanne. Bruk fingrene til å fordele deigen ut mot kantene. 
4. Skjær deigen i seks, og ta på toppingen.
5. Bak i 200 grader i 20 minutter.

Søtpotetlefser

Ingredisenser
260 g søtpotet, 75 g rugmel, 75 g hvetemel, 1 ts spisskumin frø, 2 ts salt, 4 ss usaltet smør

Slik gjør du
1. Kok potetene. Mal potetene minst to ganger. 
2. La den hvile ca 10 minutter. Deretter bland potet med rugmel og hvetemel.
3. Fordel deigen i porsjoner av 45 gram. Rull deigen i mer hvetemel og kjevle den ut.
4. Steke lompene på en varme stekepanne, ca 2 minutter på hver side. 
5. Stikk i lompene med gaffel så de ikke blåser opp. 
6. Dekk lompene med en kjøkkenhåndkle for at de ikke blir tørre.