Våkne på svensk vis

La oss spise frukost

Når morgenen er lang og mørk, kan en solid frokost gjøre livet lysere. Den svenske frokosten, eller «frukost» er en deilig blanding av grovt brød, kaldt kjøtt og selvfølgelig sterk kaffe. Det er den eneste måten å si «God morgon» på!

Nordiske godbiter

«Smörrebröd» er ganske enkelt brød som spises med masse deilig pålegg. Vi sier «ganske enkelt» men det må øves litt for å lage de flotteste tradisjonelle utgavene av svensk «smörrebröd». Når det gjelder pålegg, er det smak og behag som gjelder. Helkorn, svart brød eller knekkebrød smøres og spises med laks, marinert sild, skalldyr, kjøttpålegg, ost eller hva du måtte ønske.

Havregryn er tingen

Havregrynsgröt er også et populært innslag i svenskens frokostmåltid. Grøten spises varm sammen med melk og eplemos, og er en spesiell godsak for de som er glad i søtt. Små pannekaker, Plätter, finnes også på frokostbordet, men nytes gjerne også til andre tider på dagen.

Filmjölk Star

Filmjölk er en annen favoritt på det svenske frokostbordet. Denne yoghurt-lignende, svenske melken er berømt over hele verden. Mange svensker savner dette mest når de er borte hjemmefra. Den er tykk og god, og spises til frokost med kokte bær, havregryn, kanel, sukker eller syltetøy.

 
Send til en venn

Send til flere venner

Forhåndsvis e-postmeldingen Hei. Jeg tenkte du kunne være interessert i dette.

Lukk
 
Lukk
 
Send til en venn

Send til flere venner

Forhåndsvis e-postmeldingen Hei. Jeg tenkte du kunne være interessert i dette.

Lukk